Mercado Mechelen: een fantastisch succes

In het hart van de stad Mechelen staat al enkele jaren een prachtig pand te koop. De Oude Vleeshalle. De oude, authentieke slagershal van Mechelen is een beschermd monument.

Een prachtige locatie in Mechelen met een rijke geschiedenis.
“Die willen we niet verloren laten gaan”, zegt sp.a fractieleider Caroline Gennez.

Daarom het idee om van deze Mercado een markthal te maken, minstens 1 dag in de week, en de zaal verder te gebruiken voor socio-culturele activiteiten.

“We willen de Oude Vleeshalle teruggeven aan de Mechelaar.”

De hal werd ingericht als een overdekte marktplaats met hippe restaurants en vernieuwende eet-en drinkstanden. Naar de mercado’s in steden als Valencia,
Amsterdam of Kopenhagen.

Met een petitie gingen we de straat op om de Mecheleaar voor het idee te winnen. Dat ontsnapte niet aan de aandacht van de media en de eigenaar van het pand. En zo onstond het idee om een echte Mercado te organiseren. De Mechelaars reageerden super enthousiast, de Mechelse handelaars ook.

Duizenden mensen kwamen eten en drinken, proeven en ontdekken.

De dag van de Mercado zaterdag 24 september was een fantastisch succes. We werden overrompeld. Duizenden mensen kwamen naar onze Mercado. Om te eten en te drinken, te proeven en te ontdekken. En die mooie, verborgen zaal ontdekken.

Zoveel volk en zo veel enthousiasme. En nu?

De droom stopt niet. Wij geloven dat de stad met dit gebouw prachtige dingen kan realiseren. Door ondernemers uit Mechelen een podium te geven. Door ook
verenigingen een plaats te geven in dit pand. De piste van crowdfunding, waarbij particulieren voor een beperkt bedrag kunnen investeren en zelf participeren in het project, is het onderzoeken waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *