Nieuwjaarswens 2018: “een Mechelen op mensenmaat”

In kunstencentrum NONA hield ‘sp.a – Jij Maakt Mechelen’ gisteren zijn nieuwjaarsreceptie. Boegbeeld Caroline Gennez pleitte er onder andere voor sociale investeringen.

“Niemand zal ontkennen dat het goed gaat met Mechelen”, zei Caroline Gennez in haar toespraak. “Maar tegelijkertijd zijn er een aantal zaken die veel beter kunnen.” Volgens Gennez heeft Mechelen de hoogste schuldenlast in vergelijking met het gemiddelde van de andere centrumsteden. Ze waarschuwde dat 2018 niet het jaar van de polarisatie mag zijn. “De huizen worden te duur, waardoor geboren Mechelaars uit de stad worden gedreven. Er zijn wachtlijsten om ingeschreven te geraken in een school en 15.000 Mechelaars komen niet rond op het einde van de maand.”

Gennez verwijt het stadsbestuur veel te spreken, maar weinig te luisteren. “Participatie, waar men de mond vol van heeft, is een hol woord. Wij willen een partij zijn van alle Mechelaars. We zijn niet blind voor wat er beter kan én moet in onze stad.”, zei Gennez. “Mechelen moet een stad op mensenmaat blijven.”

In de aanloop naar de verkiezingen in oktober trekt SP.A iedere zaterdag op huisbezoek in de stad. “We hebben bij meer dan 5.000 Mechelse gezinnen aan de deur gebeld. Dat is een op de zeven huishoudens in Mechelen. Zo luisteren we echt naar wat er leeft in onze stad.”

bron:  Het Nieuwsblad 15/01/2018 (journalist: Wabo)

Stand up comedian Nigel Williams sloot de middag af met een humoristische maatschappijkritische noot. Iets wat door het publiek van sp.a -jijmaaktmechelen duidelijk werd gesmaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *